Цифровий склад для ДТЕК Енерго: інновації в логістиці та управлінні запасами

21-12-2023

Логістика — це артерії суспільства та бізнесу, по яких рухається життєво важливий потік товарів, послуг та інформації. Зараз Україна особливо розуміє її значення.

Впровадження ефективних логістичних рішень в сучасному світі може вирішити найскладніші завдання, допомогти компаніям адаптуватися до швидко змінюваних ринкових.

ДТЕК Енерго спільно з ІТ-компанією MODUS X реалізували рішення «Цифровий склад», що якраз спрямоване на трансформацію процесів закупівель та складської логістики. Лісопереробна база ДТЕК Павлоградвугілля стала першою базою з оновленим підходом до управління складом.

У рішенні «Цифровий склад» використано низку сучасних технологій, серед яких:
Інтернет речей (IoT): Сенсори та пристрої, що збирають дані про товари та умови зберігання.
Штрихкоди та RFID: Дають змогу точно відстежувати рух товарів на складі.
Хмарні обчислення: Забезпечують доступ до даних у будь-який момент та з будь-якого пристрою.

Впровадження цифрового інструменту допомогло прив'язати автоматичну фотофіксацію транспорту та вантажу до документів на партію лісо- та пиломатеріалів. Це дозволить зменшити податкові ризики на 4,4 млн гривень на рік. Додаткова економія для компанії від ефективного планування логістики сягне 400 тисяч гривень.

Впровадження інноваційного підходу до управління складом забезпечує більшу прозорість у процесах завдяки користувацькій системі сповіщень та миттєвим оновленням статусу приймання вантажу. Інтеграція цифрового підпису за допомогою DIGITAL PIN із сервісом «Вчасно» надає онлайн-контроль над статусом вхідних потоків.

Наразі бізнес має задовольняти потреби споживачів швидко та ефективно. Умови ринку диктують підвищені вимоги до логістики та складських операцій. Новий підхід надає можливість автоматично відстежувати запаси та керувати ними в реальному часі без помилок, що стосується не тільки В2С, але й B2B сектору.

«Наші вуглевидобувні підприємства ДТЕК Енерго потребують своєчасних поставок обладнання та матеріалів. Від цього залежить ритмічна робота шахт та збагачувальних фабрик й поставка палива тепловій генерації країни. Впровадження цифрових технологій робить процес забезпечення виробництва більш логічним та ощадливим. Ми чітко розуміємо які ресурси маємо, яких ще потребуємо та не «заморожуємо» гроші на складі у вигляді понаднормових запасів», - зазначив Тарас Дудля, керівник департаменту з сервісів вуглевидобутку ДТЕК Енерго.

 «Логістика — це мистецтво і наука досягнення бажаного у потрібному місці та в потрібний час. Цьому підходу ми, в MODUS X, слідуємо, працюючи над передовими рішеннями у сфері логістики, - говорить Дмитро Осика, СЕО MODUS X. - Я вдячний нашим партнерам з ДТЕК Енерго за безцінний досвід співпраці та довіру до нашої команди».
                                                                                                                                                                         

Share this post :

Зворотний зв’язок

Ми змінюємо принципи управління закупівлями та запрошуємо постачальників стати учасниками таких трансформацій.

Виникли питання або маєте цікаві пропозиції для співпраці? Будь ласка, зв’яжіться з нами.

Адреса:

04119, Україна, Київ, вул. Ґарета Джонса, б.8, Д20

Зв’язатись з нами: